Ukraines sundhedsministerium støtter lovforslag om medicinsk cannabis: Et skridt fremad

2023-08-18T11:00:23Z
Ukraines sundhedsministerium støtter lovforslag om medicinsk cannabis: Et skridt fremad

Ukrainsk sundhedsministerium støtter lovforslag om medicinsk cannabis

I et vigtigt skridt mod at modernisere sin politik for medicinsk cannabis har det ukrainske sundhedsministerium for nylig udtrykt sin støtte til et lovforslag om medicinsk cannabis. Dette lovforslag blev oprindeligt foreslået af den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy og har været genstand for diskussion i nogen tid nu. Sundhedsministeriets opbakning giver et tiltrængt boost til den politiske moderniseringsindsats, som har været stagnerende i de senere år.

Detaljerne i lovforslaget

Ifølge international rapportering annoncerede vice-sundhedsminister Ihor Kuzin støtte til præsident Zelenskyys plan om at legalisere cannabisbaseret medicin i nogle tilfælde. Kuzin sagde, at lægemidler i sundhedsvæsenet bruges til at behandle kroniske smerter, og et stort antal lande har allerede foretaget ændringer i deres lovgivning for at anerkende og bruge cannabis til behandlingsformål. Denne udtalelse blev rapporteret af UrduPoint Network.

Præsident Zelenskyys løfte

Præsident Zelenskyy lovede at reformere Ukraines politik for medicinsk cannabis under sin præsidentkampagne i 2019. Men en foranstaltning fik ikke nok stemmer i 2021. Det ukrainske kabinet støttede senere præsident Zelenskyys forsøg på at tillade cannabisdyrkning til medicinsk brug og videnskabelige forskningsformål i juni 2022.

Det, det ukrainske kabinet godkendte, var et lovudkast, og for at tiltaget kan blive officielt vedtaget, skal det stadig godkendes af Ukraines parlament. Præsident Zelenskyy kom med en yderligere opfordring til handling og understregede behovet for at legalisere cannabisbaserede lægemidler til alle dem, der har brug for dem, med passende videnskabelig forskning og kontrolleret ukrainsk produktion. Dette blev først rapporteret af Ukrainska Pravda .

Global tendens til modernisering af cannabispolitikken

Et stigende antal lande rundt om i verden moderniserer deres cannabispolitik, og reformen af medicinsk cannabis er særligt udbredt nu. Sammenlignet med andre nationer med medicinske cannabisprogrammer i drift, er det, der foreslås i Ukraine, ret begrænset. Dette skridt er dog et vigtigt skridt i retning af at anerkende de potentielle fordele ved medicinsk cannabis.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

About the author:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kendt for sin omfattende viden og ekspertise inden for områderne CBD og hamp produktion. Med en karriere, der strækker sig over mere end et årti i cannabisindustrien, har han dedikeret sit liv til at forstå de indviklede aspekter af disse planter og deres potentielle fordele for menneskers sundhed og miljøet. Gennem årene har Robin utrætteligt arbejdet for at fremme fuld legalisering af hamp i Europa. Hans fascination af plantens alsidighed og potentiale for bæredygtig produktion førte ham til at forfølge en karriere inden for feltet.

Mere om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterede indlæg